קמוס

קמוס

CAMUS

בית הקוניאק קמוס נחשב לאחד מבתי הקוניאק החשובים והחדשניים ביותר. הוא גם אחד מחמשת הגדולים ביותר, עם נתח שוק שמוערך ב- 5-6% משוק הקוניאק העולמי.
למרות גודלו, קמוס נמצא בבעלות משפחתית ומיוצר על ידי בני משפחת קמוס מאז שנת 1863.

בית קמוס: היסטוריה של חדשנות

סיפורו של קמוס מתחיל עם מגדל ענבים ומזקק עצמאי בשם ז'אן בפטיסט קמוס, שנולד בקוניאק בשנת 1835. כמו רבים מעמיתיו מגדלי הענבים, גם קמוס היה מייצר תזקיקים עבור בתים ויצרנים גדולים ממנו שלאחר מכן היו מיישנים, מערבבים והופכים אותם לקוניאק. נוהג זה, בו מגדלים קטנים מוכרים את התוצרת שלהם לבתי הקוניאק הגדולים, קיים גם היום.

בשנת 1863, הבין קמוס שני דברים:

  1. התזקיקים שלו יהיו שווים יותר, אם יישן אותם בעצמו ויהפוך אותם לקוניאק תחת מותג או שם שיהיה מרשים ו'שיווקי' דיו.
  2. כאשר יעשה זאת בעצמו או לפחות תחת פיקוחו, הוא יוכל לייצר מוצר מוגמר משובח, קוניאק, שישקף את האיכות הגבוהה של תזקיקיו.

קמוס ארגן קואופרטיב של מגדלים נוספים אותם הכיר והעריך, שהיה להם מלאי של תזקיקים צעירים ומתיישנים. יחד הם יצרו מותג שנשא את השם " LA GRANDE MARQUE" (המותג הגדול). מכיוון שקמוס ידע מה מקור התזקיקים ומה איכויותיהם, הוא יכל להבטיח ללקוחות הקואופרטיב קוניאק איכותי, במחירים אטרקטיבים.

בשלב מסוים קנה קמוס את חלקם של שותפיו במיזם והוסיף לו את שמו  "CAMUS LA GRANDE MARQUE"  ואחר כך הפך אותו פשוט ל- "CAMUS".

באופן כללי, קוניאק לא מבוסס על כרמים, חלקות או אזורי גידול קטנים, כמו יין. בבקבוק קוניאק אחד, לעיתים אפילו מאזור מוגדר כמו פיין שמפיין, אפשר למצוא עשרות תזקיקים שהגיעו מחלקות שונות וממגדלים רבים. אם הקוניאק מגיע מאזור גדול, אפשר למצוא בו גם 200 תזקיקים שונים, ולעיתים אף יותר.

בשיטת הזיקוק הייחודית של קמוס, מזקקים קודם כל את היין במזקקות קטנות, בנות 2,500 ליטר בלבד. הזיקוק נעשה ביחד עם המשקעים והשמרים, דבר המעניק לתזקיק אופי וגוף ייחודיים. בנוסף, נוטלים בבית קמוס חלקי תזקיק שבהם לא נהוג להשתמש, והם חלק מה'ראש[1]' .

[1] חלקו הראשון של הנוזל שיוצא מדוד הזיקוק. חלק זה של התזקיק מכיל אלכוהוליים קלים יחסית, שחלק מהם אינו רצוי. לעומת זאת, הוא מכיל גם אלכוהוליים וחומרי ארומה וטעם אחרים, שכן יכולים להוסיף הרבה לקוניאק. על ידי הפרדה חוזרת של רכיב הראש למרכיביו, ומיצוי רק של החלקים הרצויים, מתקבל קוניאק עשיר בעזרות אחוזים המרכיבים ארומתיים אלה; קוניאק עשיר יותר ומורכב יותר.

 דברים שחשוב לדעת על קוניאק קמוס:

  1. בניגוד ליצרני קוניאק גדולים אחרים, הבית נמצא בבעלות משפחתית מיום היווסדו ועד היום.
  2. בית קמוס נמצא תמיד בבעלות של אדם אחד: אח אחד קונה את חלקו של אח אחר או אחים נוספים.
  3. הענבים שמשמשים ליין הבסיס הם פול בלאנש; ענב קשה יותר לגידול, אבל זן שמכניס לקוניאק של קמוס יותר עושר ומורכבות ממה שיכול לתת האוני בלאנש הנפוץ יותר.
  4. קמוס הוא בעל הכרמים הגדול ביותר בבורדרי וענבים מאזור זה מהווים חלק משמעותי בכל הקוניאקים של הבית.
  5. התסיסה מבוססת על שלושה סוגי שמרים קבועים לשם העשרת הטעמים והארומות, והזיקוק נעשה על המשקעים והשמרים.
  6. בית קמוס משתמש במזקקות יחסית קטנות של 2,500 ליטר, בשני שלבי הזיקוק, ללא אוטומציה כלל.
  7. לבית קמוס יש שיטת זיקוק ייחודית, שבה לוקחים חלק מה"ראש" של הזיקוק, מפרידים ממנו את הרכיבים הלא רצויים וממצים את הרכיבים הארומתיים הרצויים שבכל זאת מסתתרים בחלק זה של התזקיק. שיטה זו מאפשרת לקבל הרבה ארומות קלות, שלרוב אובדות בזיקוק קוניאק רגיל. בסופו של דבר ממצים ומזקקים את היין לא פחות משבע פעמים.
  8. בשונה ממותגי קוניאק אחרים העושים שימוש בחביות חרוכות ומיכלי עץ גדולים, קמוס משתמשים בחביות קטנות בקלייה קלה בנות 350 ליטר בלבד.
  9. חלק מהחביות המשמשות בעיקר לפיניש הן חביות משומשות, בהן התבגרו לפני כן יינות אחרים כגון פורט או מדירה.
  10. למרות שהשם נכתב באותה צורה  CAMUS  אין קרבה משפחתית בין בית קמוס לסופר זוכה פרס נובל, אלבר קאמי. קוניאק קמוס מבטאים 'קאמו' (KA-MOO).

 

קמוס קוניאק - לוגו
קמוס אלגנס VS

קמוס אלגנס VS

CAMUS ELEGANCE VS
קמוס אלגנס VSOP

קמוס אלגנס VSOP

CAMUS ELEGANCE VSOP
קמוס אלגנס XO

קמוס אלגנס XO

CAMUS ELEGANCE XO
קמוס אקסטרא דארק ואינטנס

קמוס אקסטרא דארק ואינטנס

CAMUS EXTRA DARK & INTENSE
קמוס בורדרי VSOP

קמוס בורדרי VSOP

CAMUS BORDERIES VSOP
קמוס בורדרי XO

קמוס בורדרי XO

CAMUS BORDERIES XO
קמוס קווה 4.160

קמוס קווה 4.160

4.160 CAMUS CUVÉE